maisto ruošimas

autoklavas

Dideli kiekiai sumedžiotų, sužvejotų gėrybių nebetelpa dažno šių hobių mėgėjų šaldymo kamerose. Su šia problema susiduria ir ūkininkai, norintys apsirūpinti savo užaugintomis gėrybėmis ar pririnktais grybais, uogomis. Todėl daugelis griebiasi konservavimo, norėdami kuo ilgiau išlaikyti gėrybes geros kokybės, tinkamus vartoti ir patogiai supakuotus. Tačiau norint išlaikyti maistą negendantį ilgą laiką nepakanka tiesiog karštu vandeniu sterilizuotų stiklainių ir specialiai paruošto maisto, o ir didelį kiekį produkcijos užkonservuoti yra ilgas ir varginantis

viryklė

Maistas – žmogaus energijos šaltinis. Sakoma, kad nevalgius galima išgyventi apie mėnesį, tačiau kiekvienas iš mūsų žino, kad tai kenkia sveikatai. Nuo senų laikų žmonės bandė įvairiausius maisto gaminimo būdus. Vienas iš jų atsirado tuomet, kai prieš 100 – 50 tūkst. metų plačiai paplito ugnies naudojimas ir žmonės šildėsi, virė ir kepė maistą ant ugnies liepsnų. Senovės žmonės buvo sumanūs ir nenorėdami patys laikyti maisto, kol šis iškeps, virš ugnies,