Augustinas Rakauskas (g. 1946) yra verslininkas, vienas pirmųjų Lietuvos patikėjęs demokratija ir pradėjęs verslą Kaune. 1992 m. Augustino Rakausko įsteigti „Senukai“ (vėliau „Kesko Senukai Lithuania“) išaugo į tarptautinę kompaniją. Šį verslą iš tėvo perėmė ir sėkmingai plėtoja sūnus Artūras Rakauskas. Augustinas Rakauskas vadovauja UAB „Litvalda“ ir susijusioms įmonėms, plėtodamas nekilnojamojo turto veiklą.
Verslininkas Augustinas Rakauskas su šeima garsėja ne tik sėkmingu verslu, bet ir tuo, kad nuolat vysto įvairius projektus visuomenei, pavyzdžiui, 2001 m. jis įsteigia „Senukų“ labdaros ir paramos fondą, jau daugelį metų yra 2002 m. užgimusio tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ mecenatas, nuolat remia įvairius visuomeninius projektus.
2005 m. Augustinas Rakauskas įsigyja radijo stotį „Žinių radijas“, siekdamas suteikti visuomenei galimybę gauti nepriklausomą informaciją ir susidaryti nuosavą, o ne dėl kieno nors interesų primestą nuomonę. Savo įžvalgomis Augustinas Rakauskas dalijasi Kauno studijoje kuriamoje laidoje „Verslumo dvasia“.
2010 m. verslininkas Augustinas Rakauskas Prienų r. įkuria Visuomenės harmonizavimo parką „Harmony park“ (200 ha), siekiantį formuoti harmoningo poilsio tradicijas. Parkas įžymus įvairiais simboliais, įprasminančiais žmogaus siekį žadinti savo gerąjį pradą. Viena iš įsimintiniausių skulptūrų yra „Saulės vaikai“. „Harmony parke“ vyksta daugybė visai Lietuvai svarbių renginių, tokių kaip „Šeimų šventė“, „Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas“.

Augustinas Rakauskas aktyviai dalijasi savo patirtimi ir rašydamas: knygoje „Verslumo dvasia“, (2002 m.), nuo 2002 m. viešinamuose straipsniuose (40), knygoje „Globali jausmo proto dvasia“ (2014 m.) visuomenės edukavimo portale www.jausmoprotas.lt verslininkas nagrinėja svarbiausias Lietuvos aktualijas, pabrėždamas būtinybę gilintis į gyvenimo dėsningumus ir jais vadovaujantis kurti harmonijos ir vienybės dvasią. Autorius, remdamasis asmenine patirtimi, kelia esminius egzistencinius klausimus, kalba apie tai, kokią dvasią savo veiksmais žmonės patys nuolat kuria, kokiomis nuostatomis šiandien būtina vadovautis šeimoje, įmonėje, valstybėje, vis globalėjančiame pasaulyje, kad susikurtume visiems naudingą laimingą gyvenimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *