Niūri lietuvaičių kasdienybė: finansinę „skylę“ nuo atlyginimo iki atlyginimo (ar kitos piniginės išmokos gavimo)  neretai „užlopo“ greitasis kreditas.  Atrodytų, jog paprastai ir greitai piniginę (ar banko sąskaitą) pasiekusiais taip reikalingais pinigais derėtų džiaugtis: vieni asmenys gali įsigyti reikiamų vaistų, sumokėti skolas už komunalines paslaugas ar pamaitinti alkanus vaikus. Kreditas, tikėtina, ne vieną žmogų yra išgelbėjęs nuo sprendimo trūkstamais pinigais pasirūpinti nelegaliais būdais ar, netgi, silpnumo akimirką pasirinkti lengviausią kelią finansinių problemų sprendimui…Kita vertus, greitieji kreditai – rimti finansiniai įsipareigojimai, kurių laiku neįvykdžius, tenka susidurti su griežtomis sankcijomis. Negana to, nuo lengvų pinigų neretam išsivysto priklausomybė. Į ką derėtų atkreipti dėmesį, jog greitieji kreditai neštų tik saldžius „vaisius“ ir pavyktų išvengti apkartusių „šaknų“?

  • Kredito reikšmės ir su tuo susijusių įsipareigojimų suvokimas

Kreditas – tam tikro dydžio pinigų suma (kiek kreditorius paskolins, priklauso nuo skolininko gaunamų pajamų, kitų turimų finansinių įsipareigojimų, kredito istorijos), kurią, laikantis sutartyje numatytų terminų, būtina grąžinti, papildomai sumokant atitinkamo dydžio palūkanas. Paskolos grąžinimo išvengti nepavyks – už delsimą mokėti įmokas gresia delspinigiai, vėliau – anstolio raginimai bei skolos išieškojimas teismine tvarka. Negrąžintos skolos „šleifas“ persekioja ilgai: ne tik negalėsite pasiimti kito greitojo kredito, tačiau pats delsimo sumokėti įmoką faktas gali tapti kliūtimi prašant vartojamosios ar būsto paskolos banke, taip pat būti priežastimi pasiūlytų nepalankių sąlygų.

  • Biudžeto tvarkymo įgūdžiai

Vieni žmonės pragyventi gali su vos trimis šimtais eurų per mėnesį, kiti skundžiasi gaudami du ar tris kartus daugiau. Kodėl? Kai kurias atvejais problema slypi ne gaunamose pajamose, bet mūsų gebėjimo trūkume tinkamai jas paskirstyti. Mokykimės to! Patarimų, kaip tai padaryti, apstu internete – tereikia pasirinkti patogiausią sistemą. Kreditas jokiu būdu neturėtų būti įtraukiamas į gaunamų pajamų dydį. Žiūrėkite į tai ne į kaip būtinybę, bet kaip pagalbą kraštutiniu atveju. Tai – galimybė apsisaugoti nuo minėtos priklausomybės greitosioms paskoloms.

  • Visų įmanomų paskolos galimybių įvertinimas

Jei jokie skaičiavimai ar taupymo metodai nebepadeda ir aiškiai suvokiate, jog papildomi pinigai žūtbūt reikalingi, sprendimą, iš kur skolintis, priimkite itin atidžiai. Nors ir sakoma, jog skolos gali sugadinti santykius su artimaisiais, galimybei esant, pirmiausia į juos kreiptis ir derėtų. Tik tada, jei niekas  padėti negali, kreipkitės į greitųjų kreditų bendroves. Atidžiai išanalizuokite, kokiomis sąlygomis kiekviena iš jų jums pasirengusi suteikti finansinę pagalbą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *