Nesvarbu, kiek kartų Google paieškoje suvestumėte frazę „Vilniaus teisininkai„, gali būti, jog vis tiek liksite nieko neradę. Kodėl? Atsakymas gana paprastas: kiekvienais metais vien mūsų šalyje yra paruošiama po kelis šimtus teisininkų ir kitų teismo specialistų, o ką jau kalbėti apie šios srities specialistus, užsukančius dirbti į Lietuvą… Iš ties platus sąrašas teisininkų, advokatų paprastam žmogui nelabai palengvina paieškas, ypač jei paieškos yra vykdomos didesniame mieste, ar šalies sostinėje. Tad, kaip surasti profesionaliai dirbantį, tikrąjį savo srities specialistą, kuriam nebūtų baisu patikėti iškilusių teisinių sunkumų?

Šiame straipsnyje apžvelgsime pagrindines savybes ir kompetencijas, kuriomis turėtų pasižymėti profesionalus teisininkas. Atkreipus dėmesį į šiuos dalykus, gerą specialistą surasti gali būti kur kas lengviau.

Didžiausias dėmesys darbo patirčiai

Kauno, Klaipėdos, Vilniaus teisininkai, kaip ir viso likusio pasaulio šios srities specialistai, paprastai yra vertinami pagal tai, kiek patirties jie yra turėję anksčiau. Ilgus metus vyriausiu teismo teisėju, advokatu ar kitokios specializacijos teisininku pradirbę asmenys palankiau vertinami dėl vienos paprastos priežasties: per kelis ar keliasdešimt jų darbo metų jiems veikiausiai teko susidurti su ne viena sunkia byla, iš kurios išeities teko ieškoti pačiais įvairiausiais būdais, o sprendimas turėjo kuo maksimaliau tenkinti visus bylos objektus, nesvarbu, ar jie įvykdė nusikalstamąją veiką, ar tik buvo jos liudininkai.

Vieno amato žinovai

Arba kitaip tariant, ne ką mažiau svarbus aspektas, renkantis teisininką, yra jo specializacija. Retas žmogus gali išmanyti labai daug sričių, o žinoti viską – iš vis neįmanoma. Dėl šios priežasties, patartina atsižvelgti į teisininko specializaciją: baudžiamoji, civilinė, administracinė, darbo teisė – visi šie žodžiai turėtų signalizuoti apie konkretaus teisininko kompetencijas ar galbūt gabumus konkrečioje srityje. Pagal pačios teisinės problemos tipą ir bylos prigimtį pasirinkus specialistą – nenusivilsite. Specializuodamasis vienoje teisės šakoje, jis tampa tos srities profesionalu, išmanančiu visus įstatymus bei jų išimtis. Taigi, toks sprendimas tik sukonkretins paieškas ir prives prie kokybiškesnio ir greitesnio nemalonios situacijos išsprendimo.

Pasakyk, kas tavo draugas, pasakysiu, kas tu

Geriausia reklama yra ta, kuri savaime sklinda iš lūpų į lūpas, todėl renkantis teisininką pravartu pasidomėti, kokie atsiliepimai apie šį specialistą randami viešojoje erdvėje ar galbūt net jo kolegų tarpe. Toks paprastas, bet ypatingai svarbus pasmalsavimas gali padėti išvengti tam tikrų teisininko spragų, leidžia patikėti konfidencialią informaciją tik kompetentingam specialistui.

Taigi, teisinius sunkumus greitai išspręsti padės ne kas kitas, bet patyręs, savo darbą nuo A iki Z išmanantis teisininkas. Kad ir kaip sunku kartais atrodytų, išsirinkti gerą ir atsakingą teisės specialistą tikrai įmanoma. Skyrus dėmesį ir šiek tiek laiko ne tik atrasite gerą asmenį, bet ir netrukus pamiršite kasdien jums ramybės neduodančius teisinius sunkumus. Tam pritars visi: Kauno, Šiaulių ar Vilniaus teisininkai.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *