Ar žinojote, kad tas pats tinklalapis gali būti skirtingai atvaizduojamas skirtingose interneto naršyklėse? Tinklalapis visuomet atrodys kitaip, kai jūs jį žiūrite „Google Chrome“ naršyklėje, veikiančioje jūsų stacionariame arba nešiojamame kompiuteryje, ir jūsų „iPhone“ išmaniajame telefone veikiančioje „Safari“ naršyklėje. Šiuo metu turbūt svarstote, kodėl taip nutinka? Skirtingos interneto naršyklės skirtingai supranta tinklalapio kodą, atvaizduojant jį jūsų naudojamo kompiuterinio ar išmaniojo prietaiso ekrane. Ir tai yra tik vienas iš milijono dalykų, kurių jūs galbūt iki šiol nežinojote apie internetinius tinklalapius, todėl apie visą tai naudinga pakalbėti šiek tiek daugiau.

Tinklalapio dizainas vartotojams parodo, į ką jie turėtų susitelkti

Būdai, kaip mes naršome internetiniuose tinklalapiuose ir skaitome juose pateikiamą informaciją, laikui bėgant kinta. Atlikti tyrimai rodo, kad internetiniai tinklalapiai, kurie gali būti vadinami sėkmingais, pasižymi struktūra, kurią labai paprasta suprasti ir kuri yra švari. Tokių tinklalapių atveju vartotojų patirties rodiklis gali pakilti netgi daugiau nei 50%. Tuo tarpu, jei vartotojai negali jiems aktualios informacijos surasti greitai ir be papildomų pastangų, jie tokius tinklalapius yra linkę akimirksniu palikti.

Dveji metai tinklalapiui yra labai ilgas laiko tarpas

Šiuolaikinės internetinės technologijos nuolatos kinta – ir tai vyksta nesustabdomu greičiu, todėl tinklalapių kūrėjai taip pat stengiasi žengti koja kojon su naujausiomis tendencijomis. Be to, reguliariai kinta ir interneto naršyklės bei kompiuteriniai ir išmanieji prietaisai, kuriuos mes naudojame savo kasdienybėje. O tai reiškia, kad atsiranda ir didžiulė internetinių tinklalapių dizaino, struktūros bei funkcionalumo pokyčių būtinybė. Šiandien nebėra jokios galimybės efektyviai konkuruoti naudojant dvejų, trejų ar penkerių metu senumo tinklalapius. Nepaisant to, kokio žinomumo yra jūsų įmonė, privalu jos tinklalapį reguliariai atnaujinti, prisitaikant prie besikeičiančių internetinių tinklalapių rinkos tendencijų.

Tai, ką galite nuveikti su savo tinklalapiu, bus apribota jūsų dizaino temos

Daugybė žmonių į iš anksto paruoštas internetinių tinklalapių dizainų temas žvelgia taip, lyg tai būtų labai puikus sprendimas ir pati geriausia išeitis naujo tinklalapio kūrimui. Kai rinkoje yra tiek daug skirtingų iš anksto paruoštų dizaino temų, atrodo lyg kiekvienas vartotojas gali savo paties rankomis be jokių programavimo žinių sukurti savo naują tinklalapį. Tačiau, deja, bet jei verslas pernelyg pasikliauja tokiais sprendimais, jam tampa sudėtingiau valdyti savo internetinį tinklalapį ir jį pritaikyti savo individualiems poreikiams.

Būtent todėl yra naudinga pasinaudoti programuotojų teikiamomis paslaugomis, kuomet pastarieji naudodami populiariausias turinio valdymo sistemas (TVS), sukuria tinklalapius, geriausiai atitinkančius ne tik šiuolaikinius standartus, tačiau ir išskirtinius vartotojų poreikius. Todėl dizaino temų ir įskiepių programavimas (https://meevly.com/lt/paslaugos/wordpress-temu-ir-iskiepiu-programavimas/) šiandien užima svarbią WEB paslaugų rinkos dalį, suteikiant vartotojams galimybę turėti unikalų ir paveikų internetinį tinklalapį.

Tinklalapio programinis kodas yra labai svarbus paieškos sistemoms

Jūsų internetinis tinklalapis gali atrodyti patraukliausiai ir būti pats gražiausias visoje rinkoje. Tačiau visa tai neturės jokios reikšmės, jei toks tinklalapis neturės lankytojų ir nebus matomas tikslinei auditorijai. Profesionalių tinklalapių kūrėjų vaidmuo šiame procese yra neįkainojamas. Šios srities specialistai užtikrina, kad tinklalapio programinis kodas būtų švarus ir kokybiškas, tokiu būdu sulaukiant gerokai didesnio paieškos sistemų palankumo ir geresnio jų vertinimo.

Vaizdo medžiaga ir nuotraukos gali turėti tiek teigiamą, tiek ir neigiamą poveikį

Vaizdo medžiaga ir nuotraukos gali būti labai svarbios ir reikšmingos internetinio tinklalapio sudedamosios dalys. Tačiau, jei visa vizualinė medžiaga nebus naudojama tinkamai, ji gali nulemti visiškai priešingus rezultatus, kartu pakenkiant ir pačiam tinklalapio veikimui – tiek jį sulėtinant, tiek ir pabloginant vartotojo patirtį. Jei tinklalapyje naudojamai vizualinei medžiagai atverti prireikia daugybės laiko ir didelių kompiuterinių išteklių, tai gali nulemti vartotojų praradimą ir prastą paieškos sistemų algoritmų vertinimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *