masažas

Masažo nauda sveikatai skaičiuoja dar tūkstantmečius prieš Kristų. Žinoma, tuo metu masažai buvo atliekami visai kitaip, tačiau buvo ne ką mažiau svarbūs, nei mums dabar. Masažai vieniems asocijuojasi su grožiu, atsipalaidavimu, kitiems – su sveikata. Ir iš tiesų, masažų rūšių šiandien galime sutikti labai daug.

Daugelyje SPA centrų galima rinktis atpalaiduojančius, tiesiog savo malonumui skirtus masažus. Žinoma, šie taip pat turi įtakos mūsų kūno fizinei būklei ir emocinei bei psichologinei būsenai. Be abejonės, turintiems tam tikrų sveikatos sutrikimų, nepamainomas yra gydomasis masažas https://alfasteps.com/paslaugos/gydomasis-masazas/, kuris turi ilgalaikę, galima sakyti išliekamają reabilitacinę vertę.

Gydomieji masažai labai dažnai reikalingi po traumų, operacijų ar tiesiog esant raumenų bei sąnarių sąstingiui, dirbantiems nuolatinį sėdimą darbą. Padeda tiems, kurie turi širdies ir kraujagyslių sutrikimus, stuburo ar sąnarių skausmus, nervų sistemos sutrikimus bei ligas. Tokio tipo masažais gydomos ir kvėpavimo takų, virškinimo organų, net urologinės bei ginekologinės ligos.

Be aukščiau išvardintų gydomojo masažo naudų, jis sustiprina imuninę sistemą, mažina nerimo sutrikimus, depresiją, pagerina miego kokybę, mažina jautrumą, įtampą. Žmogus tampa energingesnis, pagerėja nuotaika ir bendra psichologinė ir net seksualinė savijauta.

Gydomieji masažai gali būti skirti tam tikrai probleminei kūno sričiai – nugarai, pečių juostai, galūnių arba viso kūno masažui. Masažuojant kiekvieną iš šių sričių, tikslas yra tas pats – atpalaiduoti, mažinti raumenų, sąnarių skausmus, gerinti kraujotaką bei bendrą kūno būklę.

Masažai naudingi tiek sveikam, tiek sergančiam. Vieniems jie suteikia žvalumo, energijos, kitiems – pagerina fizinę savijautą, sumažina skausmus. Be to, masažuojant pagerėja ne tik raumenų ar organų, bet ir odos būklė. Procedūros metu pasišalina negyvų ląstelių sluoksnis, oda tampa lygesnė, elastingesnė. Tai ypač aktualu, atliekant veido masažą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *