Kas yra verslas? Atsakymų į šį klausimą būtų įvairių. Pelno siekimas, ekonominė veikla, savirealizacija… Tačiau verslas – ne tik pelnas, bet ir išlaidos. Viena jų dalis yra mokestis už elektros energiją. Ėmus domėtis, kur taikomi optimalesni tarifai, pavyksta atrasti Elektrum.lt. Tad klausiame, kuo Elektrum Lietuva elektros tarifai yra naudingi verslui.

Verslo samprata

Apie vykdomą veiklą galima kalbėti visaip, netgi metaforiškai. Vieni gali sakyti, kad tai džiaugsmas, kiti verslą palygintų su sporto sale ar lenktynių trasa. Aišku ir tai, kad verslo pasaulis glaudžiai siejasi su ekonomika. Na, o ši sritis sufleruoja apie pinigus. Pastarieji skirstytini į pelną ir išlaidas. Taigi, prieiname prie elektros energijos sąnaudų temos. Kokie elektros tarifai verslui yra naudingi? Ir ar apskritai jie gali būti naudingi?

Išlaidos – nebūtinai didelės

Įprasta manyti, kad išlaidos – tai, kas plonina piniginę iš esmės. Tačiau nebūtinai taip ir yra. Pavyzdžiui, elektros kainos gali būti ir priimtinos, ir nepriimtinos. Antruoju atveju išlaidos atrodytų didelės, piniginė plonėtų. Tačiau pirmuoju atveju, kai pateikti tarifai yra optimalūs, išlaidų klausimas tampa visai kitoks – jis nebekelia neigiamų emocijų.

Nauda

Elektrum Lietuva elektros tarifai, apie kuriuos užsiminėme pačioje pradžioje, yra lankstūs. Tiksliau, siūlomi skirtingi planai, tad kiekviena įmonė turi galimybę išsirinkti tokį, kuris atitiktų poreikius. Teigiama, jog fiksuotas įkainis padeda tiksliau prognozuoti išlaidas (tai itin aktualu dinamiškame verslo pasaulyje). Jis taikomas visiems planams, išskyrus „Dinamišką klikt“. O štai „Klikt 4+“ naudingas dėl to, kad didėjant elektros sąnaudoms kilovatvalandės kaina mažėja.

Planai skiriasi ir kitomis ypatybėmis. Viena iš jų – suvartojamas elektros energijos kiekis. Todėl geriausią sprendimą ras ir nedidelis biuras, ir milžiniška gamykla.

Administravimas, įvairūs naudojimosi bei priežiūros klausimai

Kalbant apie elektros tarifus nereikėtų praleisti tiekimo klausimų. Iš tiesų yra svarbi visa paslaugos sudėtis. Administraciniai veiksmai, efektyvi komunikacija iškilus nesklandumams ir, aišku, pastangos, kad energija būtų tiekiama be pertrūkių, – dalykai, kuriuos klientai tikrai įvertina. Tai puikiai iliustruoja posakis „kainos ir kokybės santykis“. Jei kaina ir kokybė būtų nutolusios viena nuo kitos, vartotojų būrys sunkiai didėtų.

Kaina, kokybė ir taupymas

Taigi, minėto tiekėjo Elektrum Lietuva elektros tarifai priimtini ne tik dėl pačių skaičių, bet ir dėl atsakingo energijos tiekimo proceso? Tikrai taip. Bet kuris verslo vandenyne besiiriantis asmuo pasakys, kad žodis „sklandumas“ vykdant ekonominę veiklą yra labai reikšmingas. Na, o kainos ir kokybės harmonija ne tik sveikintina, ne tik pageidautina, bet ir tiesiog būtina. Tik tada viskas nuo A iki Z vyksta puikiai. O puikus vyksmas šiuo atveju yra išlaidų optimizacija, pelnas, tvarkingi veiklos procesai, patenkinti klientai.

Nauda verslui pasireiškia ne tik pardavus produktą ar gavus atlygį už paslaugą. Nauda savo vaidmenį atlieka ir tada, kai išlaidų klausimas nekelia atmestinos reakcijos. Tik reikėtų paminėti, kad net ir iki juokingų žemumų nusiritę tarifai nebūtų nei kiek naudingi, jeigu energija būtų vartojama visiškai netaupiai ir nekreipiant dėmesio į jokius profesionalų patarimus.

Visuma

Kad elektros tarifai verslo pasaulyje neatrodytų kaip baubas, akcentuotina tvarkingos visumos svarba. Tvarkingas paveikslas atrodo maždaug taip: tinkamo elektros energijos tiekėjo pasirinkimas ir apgalvotas energijos vartojimas. Vos du punktai, susiję su įvairiais veiksmais. Juos įgyvendinus išnarpliojamas verslo išlaidų klausimas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *