maistas šunims

Savo augintinį maitinti reikia karališkai. Kodėl? Priežastis paprasta – nežmoniškos gydymo kainos. Specialistai pataria šunis maitinti tik specialiu ir subalansuotu maistu iš parduotuvės. Jokių maisto likučių nuo stalo! Beje, vengti reiktų ir „šlapio“ maisto, geriausia naudoti tik sausą.

Koks sausas sunu maistas geriausias?

Bet koks sausas sunu maistas super premium klasės yra pats geriausias. Turbūt žinote, kad šunų ir kačių maistas skirstomas į tris grupes – ekonominės klasės, premium ir superpremium. Ekonominės klasės maistas sunims atitinka žmonių bulvių traškučius, bulvyte fri, dešrainius, kebabus, picas ir kitą greitą maistą, kuriais maitintis galima, bet paskui pilvą skauda ir viduriai užkietėja, ir riebalai auga. Premium klasės sausas maistas sunims atitinka žmonių cepelinus, kotletus, kepsnius, įvairius troškinius, sriubas, gamintus namuose. Tai pilnavertis maistas, tačiau jis skirtas tik skaniai pavalgyti ir gauti kalorijų normą. Super premium klasės sausas maistas sunims atitinka žmonių maistą, kuris yra gaminamas laikantis įvairių dietų. Dažniausiai tai paukštienos ir žuvies (lašišos) patiekalai su daržovėmis ir gausiu kiekiu vitaminų, bei mineralinių medžiagų. Tokį maistą valgome tik per ypatingas šventes ar pietus, taip pat laikydamiesi dietos, sportuodami.

Kokiu maistu turėtų maitintis jūsų augintinis? Atsakymas beveik akivaizdus – premiuim ir super premium klasės maistu.

Kokį maistą pirkti?

Rekomenduojama pradžiai išbandyti keletą gamintojų, kol rasite tai, kas jūsų augintiniui patinka labiausiai. Šuo gali būti išrankus, todėl rekomenduojama valgyti vieno gamintojo maistą (katinui tai nėra svarbu, tad galima keisti visada). Sunu maistas pigiau parduodamas interneto parduotuvėse, tad kainos atžvilgiu visada galima rasti optimalių sprendimų. Parduotuvėse sunu maistas akcija vyksta nuolatos, tad reikia tik atidžiai sekti jas ir nepražiopsoti.

Sunu maistas brit care yra laikomas bene pigiausiu Premium klasės maistu. O štai sunu maistas royal canin turi ir ekonominės ir premium klasės požymių, nors kaina jo ir yra didesnė. Super premium klasėje figūruoja tokie pavadinimai kaip Natures‘s Protecton ir Josera. Lietuvoje populiaresnis yra sunu maistas nature’s protection. Tuo tarpu sunu maistas Josera yra gana brangus, bet labai kokybiškas Super Premium klasės maistas su daug mineralų ir naudingų medžiagų. Pastarieji du maistai yra skirti ir atskiroms veislėms, bei dydžiams. Taip pat svarbu ir amžius, sveikatos būklė. Pasirinkimas gana didelis, todėl reikia savo augintiniui išrinkti tik geriausią maistą.

Jis brangus? Tikrai ne tiek, kiek akmenų šalinimo operacijos ir nuolatiniai gydymai. Žmonių gydymo išlaidas dengia ligonių kasos iš SODROS pinigų, kuriuos žmogus uždirba dirbdamas visą gyvenimą, o štai šuns darbdavys yra pats šeimininkas, kuris ir padengia visas priežiūros išlaidas. Taupymas čia veda prie didelių išlaidų ir šeimos nario mirties.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *