Neretai galima išgirsti, jog sostinėje nekilnojamojo turto rinka pakankamai aktyvi. Todėl kartais ieškant būsto arba patalpų gali tekti nemenkai pavargti. Aišku, realybėje viskas gal kažkiek ir paprasčiau. Kadangi pasiūla neatsilieka nuo paklausos. Nors tam tikri geresni variantai laisvi ilgai neužsibūna. Ir visai nesvarbu ar ieškote vietos nuomai ar norite ją įsigyti. Todėl pagrindinė taisyklė yra nedelsti. Ypač, jeigu jau radote tokį variantą, kurio norėtumėte. Taip pat gali būti naudinga pasižvalgyti ir į dar tik būsimus objektus. Kadangi neretai atrasti juose vietą ir ją rezervuoti galima žymiai anksčiau, negu baigėsi realūs statybos darbai.

Kaip galima sutaupyti?

Tai labai dažnas klausimas, kuris kyla praktiškai kiekvienam. Kadangi finansinis aspektas pakankamai svarbus. O kalbant apie didesnes išlaidas galimybė sutaupyti tampa dar aktualesnė. Aišku, kartais gali atrodyti, jog jos nėra. Tačiau visuomet galima atrasti bent mažiausią variantą padėsiantį išleisti mažiau. Pirmiausia, galima nedelsti ir įsigyti patalpas pirmiesiems. Kadangi naujos komercinės patalpos Vilniuje pakankamai paklausios, todėl ir jų kaina nuolat auga. Be to, kartais yra galimybė jas pasirinkti be pilno įrengimo. Kas gali gana ženkliai sumažinti galutinę kainą. Aišku, tokiu atveju svarbu įsivertinti ir tai ar savarankiškai visas šis darbas bus iš tikrųjų pigesnis. O kartais galbūt kaip tik geriau užsisakyti pilną apdailą.

Ar vieta tikrai tokia svarbi?

Neretai tam skiriama tikrai daug dėmesio. Kadangi praktiškai visi stengiasi įsikurti kaip įmanoma arčiau miesto centro. Bent jau tokia vyrauja nuostata. Tačiau paskutiniu metu ši tendencija kažkiek keičiasi. Naujos komercinės patalpos Vilniuje tampa paklausios ir praktiškai visuose kituose rajonuose. Ypač, jeigu ten kuriasi biurai, nauji gyvenamieji kvartalai. Kadangi ir pats miesto centras turi gana ribotą plotą. O už tai reikia mokėti atitinkamą kainą, kuri tikrai ne visuomet atsipirks. Kadangi labai daug priklauso dar ir nuo vykdomos veiklos ypatybių. Kartais tikrai geriau įsikurti mažiau konkurencingoje aplinkoje. Tačiau vieta bus svarbi net ir tuomet.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *