Kapučino, daugumos mėgstama ir dažniausiai vyrų geriama kava. Tačiau dažnai žmonės gerdami šios rūšies kavą nesupranta kuo ji skiriasi nuo Latte kavos. Galvoti, kad šios dvi kavos yra skirtingo stiprumo nereikėtų, kadangi tiek kapučino, tiek latte kava turi vienodą stiprumą. O kas skiriasi? Kavos gėrimo gaminimo principas. Na ir žinoma, jeigu kapučino kavą gersite tokioje šalyje, kaip Italija po vakarienės, tuomet vietiniai žmonės iškart supras, jog esate turistas. Tačiau kapučino kava turi ir daugiau faktų, nei kad pasigaminate kapučino vienu vienu mygtuku, todėl apie tai ir pakalbėsime.

Kapučino atsirado būtent Italijoje, o pasak legendos ją išrado ne kas kitas, o vienuoliai. Kadangi vienuoliams reikėjo energijos, jie gerdavo kavą skaninta pienu, ir vėliau pastebėjo, kad pilant pieną susidaro skani puta. Iš daugelio bandymų išgauti geriausią putos standumą išėjo tik tuomet, kai puta buvo plakama šiltame piene. Atsiradus šiam gėrimui, jis greitai išpopuliarėjo aplink visą Italiją, o galiausiai ir po visą pasaulį.

Kaip matote visas kavos ruošimo principas priklauso nuo pieno putos. Pieno kavoje būna 30 — 20 procentų, o pieno putos 70 — 80 procentų. Išplakus putą jį būna itin standi, todėl jeigu kavinėje jums atneša kapučino su piene esančiais burbuliukais, tuomet žinokite, jog pienas išplaktas itin blogai ir maloniai paprašykite kitos kavos. Taip pat, dabar ir namuose galima mėgautis šiuo kavos gėrimu, kadangi kapučino vienu mygtuku yra paruošiama su automatiniu kavos aparatu. Todėl rankiniu būdu stengtis išplakti putą nebereikia, nes tai padaro būtent kavos aparatas.

Kaip kitaip atpažinti kokybišką kapučino gėrimą? Yra kelio gudrybės, kuriomis skubame pasidalinti:

  • Pirma, kapučino kavos pieno puta turi būti vieno cm aukščio, tačiau lietis per kraštus negali;
  • Jei puta gerai išplakta, įpylus cukraus jis dar turi pagulėti ant standžios putos ir tik vėliau nugrimzti;
  • Kad kava būtų kavos skonio, espresso joje turi būti vidutinio skrudinimo ar net stipresnis, taip pienas neužgožia kavos gėrimo;
  • Jeigu jaučiate, kad kava yra per silpna, joje vien karštas pienas su šiek tiek kavos skonio, tuomet žinokite, jog kavinėje barista taupo kavą. Rekomenduojama maloniai paprašyti perdaryti kavą.

Taigi, mėgautis skania kapučino kava dabar galima visur, kavinėje, parke ir net namuose, kuomet turite automatinį kavos aparatą, kuris pagamina kapučino vienu vienu mygtuku.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *